Μεταξοτυπία

Η μεταξοτυπία είναι μία από τις πρώτες μεθόδους εκτύπωσης και παραμένει η πιο ευέλικτη μορφή καθώς εφαρμόζεται σε πάρα πολλά υλικά. Μεταξοτυπία εξ ορισμού είναι η τεχνική της εκτύπωσης που γίνεται για τη δημιουργία μιας εικόνας με τη χρήση ενός τελάρου που έχει σχεδιασμένο πάνω της το αναπαραγόμενο θέμα. Υπάρχει δυνατότητα να τυπώσουμε πάνω σε χαρτί – γυαλί – ξύλο – λαμαρίνα – πλαστικό – κεραμικά – ύφασμα. Όταν λέμε “μεταξοτυπία” δεν σκεφτόμαστε μόνο τα είδη ρουχισμού. Λόγω της μεγάλης αντοχής που έχουν στις διάφορες κλιματολογικές συνθήκες τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή επιγραφών που θα τοποθετηθούν σε εξωτερικό χώρο.

Επίσης, σημαντικό είναι ότι ενδείκνυται για μεγάλες παραγωγές γιατί στοιχίζει πιο οικονομικά αφού το κόστος ανά τεμάχιο είναι αντιστρόφως ανάλογο με την ποσότητα. Ακόμη, συνίσταται για τη μεγάλη αντοχή, τα έντονα χρώματα και το μεγάλο εύρος χρωματικών αποχρώσεων. Κάνοντας μία σύντομη συζήτηση μπορούμε να σας εξηγήσουμε με ποιο τρόπο αυτή η τέχνη μπορεί να δώσει λύση στην επιχείρησή σας. Συμβουλευτικά, θα έλεγε κανείς ότι δεν συμφέρει για μικρές παραγωγές. Ενδεικτικά, να σημειωθεί ότι με min. 30 τμχ το κόστος ξεκινάει από € 39,00 (σε μονόχρωμο σχέδιο).


Για να ξεκινήσει η διαδικασία εκτύπωσης με μεταξοτυπία χρειαζόμαστε:

Τη μακέτα* του σχεδίου σας,

– Την επιλογή σας όσον αφορά στο υλικό της εφαρμογής (ποσότητα παραγωγής, μεγέθη κ.α.)

Η επικοινωνία με τον πελάτη σε κάθε βήμα της παραγωγής είναι συνεχής ώστε να διευκρινίζεται κάθε λεπτομέρεια της διαδικασίας. Παραδίδουμε προσχέδιο/ δείγμα και περιμένουμε έγκριση.

Κάθε σχέδιο έχει τις ιδιαιτερότητες του, έτσι δουλεύουμε το κάθε σχέδιο ξεχωριστά και με βάση τις απαιτήσεις που έχει, αντίθετα με το παλαιότερο μοντέλο της μαζικής τυποποιημένης παραγωγής.

*Το πρώτο βήμα για να προχωρήσουμε στη διαδικασία εκτύπωσης μίας μεταξοτυπίας είναι η κατασκευή της μακέτας του σχεδίου. Η μακέτα πρέπει να είναι φτιαγμένη σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να πετύχουμε την ακριβέστερη και ταχύτερη διαδικασία εκτύπωσης.

Σε περίπτωση που έχει δημιουργηθεί μακέτα, θα συμφωνήσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες και θα προχωρήσουμε στην παραγωγή- εφαρμογή. Εάν δεν προ-υπάρχει η μακέτα, αναλαμβάνουμε την κατασκευή της κατόπιν συνεννόησης για ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά (διαστάσεις σχεδίου, επιλογή χρωμάτων κτλ), με μια μικρή επιβάρυνση.

Επίσης, μπορούμε να βοηθήσουμε τον πελάτη να καταλήξει σε επιλογή σχεδίου, χρωμάτων ή θέσης εκτύπωσης ώστε να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο αποτέλεσμα που επιθυμεί. *Τα ρούχα κλπ αντικείμενα, αφού παραγγείλετε να μεταποιηθούν, δε μπορούν να επιστραφούν/ αντικατασταθούν.